Tuesday, May 25, 2010

Een nieuwe reis - New York

Het kriebelt eigenlijk al jaren. De gedachte aan die ene stad in Amerika. 7 letters teruggebracht tot twee kapitalen: NY. Maar het is bijna zover.

Miljoenen zo niet miljarden mensen zijn mij al voorgegaan maar voor mij maakt het dat niet minder bijzonder. 8 dagen lang alleen dwalen in de Big Apple, wakker worden in New York, een New York Times halen op de hoek van de straat en vervolgens lezen onder het genot van een Starbucks Coffee.

New York lijkt iets magisch te hebben, veel jaloerse reacties gehad de afgelopen weken. Geboekt via ebookers. Een no-brain deal, in ieder geval op papier. 8 dagen lang, vlucht en hotel (Gershwin Hotel, vlak achter het empire statebuilding), voor €650,-

De New York Pass (www.newyorkpass.com) is tussen de aswolken door enkele weken geleden al binnengekomen. Diverse gidsen doorgespit en voor de eerste dagen een kleine planning gemaakt. De spiegelreflexcamera is opgepoetst, netbook om te kunnen bloggen is ook geregeld. Al wat nu nog rest is werk overdragen, inpakken, in een taxi stappen richting Schiphol en gaan!