Friday, June 04, 2010

kater, tkts closed, wallstreet, bull, les halles, trinity church, battery park, lange rij, staten island, slapen onder vrijheidsbeeld, new york acroba

S'morgens op tijd wakker geworden met toch wel een kleine kater en wat weinig herinneringen, deze komen in de loop van de dag langzaam terug. Mike uit z'n bed geschopt en afscheid genomen van Bia. Rex is niet wakker te krijgen. Samen met Mike op weg naar Times Square op kaarten te kopen voor een muscial. Bij de TKTS loopt de korting op tot 50%. helaas gaat de TKTS pas open om 15:00 dus we besluiten door te stomen naar het financial district. Aangekomen op wallstreet besluiten we eerst te brunchen bij Les Halles. Een fransig restaurant waar we zwaar underdressed binnenstappen. eten is goed en zeer betaalbaar, we zijn de eerste klanten maar langzaam stroomt de tent vol met zakenlui.

Vanuit les Halles door naar trinity Church waar we een, overigens zeer saaie, mis bijwonen. Vanuit Wallstreet is het een klein stukje naar de wereldberoemde bull en battery park. we besluiten kaarten te kopen voor een overtocht naar staten island en ellis island. moeten hiervoor ruim een uur in de rij staan. op staten island aangekomen veel foto's gemaakt van het vrijheidsbeeld en het uitzicht op manhattan. vervolgens in slaap gevallen onder het vrijheidsbeeld om ruim anderhalf uur later wakker te worden. We besluiten wijselijk om de musical maar te skippen voor die avond.wel gaan we samen met rex eten bij carmine's, Rex heeft smiddags een lunch gehad van 12 gangen, dus krijgt weinig naar binnen, Mike en ik plunderen een enorme schaal calamaris als voorafje waardoor er nauwelijks nog plek ik voor het hoofdgerecht. op tijd weer terug in het hotel voor een goede nachtrust.