Sunday, April 03, 2005

Zondag 3 april - Golddigger

Zondag 3 april

Vanmiddag ben ik met met Rogier naar de H.E.B geweest om inkopen te doen voor de BBQ van vanavond. Er is één groot voordeel van het feit dat we geen auto tot onze beschikking hebben: we ‘moeten’ met het openbaar vervoer. Het gevolg hiervan is dat een bezoekje aan de supermarkt een halve dagtrip wordt. Het openbaarvervoer blijft echter een bron van vermaak.
Op de terugweg van de H.E.B pakken we de nummer 1. de bus vertrekt echter niet.
oor in de bus is een discussie gaande tussen twee mensen. Een oude man en een oude vrouw. “you’re a golddigger” roept de man terwijl hij met priemende vinger naar de vrouw wijst.
De vrouw, grote bril zwaar geblondeerd en dito uitgroei, zoekt steun bij de buschauffeur. Rogier en ik grinniken er wat om. Het zal wel een echtelijke ruzie zijn.
De buschauffeur is druk aan het bellen met de andere kant van de lijn. De vrouw begint allerlei zaken te noteren op een stukje papier. Een andere man, enigszins verlopen uiterlijk één been in het gips en op krukken houdt zich wat afzijdig van het geheel. Het wachten duurt steeds langer. Een aantal mensen verlaat de bus. Langzamerhand wordt duidelijk dat de oude vrouw en de oude man niet bij elkaar horen. De persoon voor mij weet te vertellen dat de buschauffeur de bus liet ‘knielen’ (om het instappen van gehandicapten te vergemakkelijken) hierdoor raakte de man op krukken uit zijn evenwicht en viel tegen de oude vrouw aan. Zij wil vervolgens de busmaatschappij/ buschauffeur/ man op krukken een proces aandoen omdat ze gewond zou zijn en/of emotionele schade zou hebben opgelopen. Erg gewond ziet ze er niet uit maar het is wel een beetje het type help-ik-zit-in-een-slachtofferrol-en-dat-bevalt- me-eigenlijk-wel-prima, emotioneel zal ze dan ook wel behoorlijk beschadigt zijn.
De arme buschauffeur probeert de gemoederen van de oude man wat tot bedaren te brengen. De man moet zijn plaats opgeven en achterin de bus plaatsnemen op de afstand tussen hem en het 'slachtoffer' zo groot mogelijk te maken. Vanaf zijn nieuwe plaats blijft hij de vrouw uitmaken voor alles wat vooral lelijk is. De vrouw schrijft door… Dit alles zorgt voor een vertraging van een dikke twintig minuten.
De BBQ was prima. Se afsluiter van vandaag was de Japanse film "suïcide club". Met stip op één binnengekomen op de lijst van de meest bizarre films die ik ooit gezien heb.