Tuesday, March 29, 2005

Dinsdag 29 maart - trouble in paradise

Dinsdag 29 maart

De dag doorgebracht in de bibliotheek van de faculteit. Research gedaan voor de papers en een heel eind verdergekomen. steeds meer informatie over de boze buitenwereld.

S’avonds, tijdens het eten, is de tijd aangebroken voor de wekelijkse huisvergadering. De coöps zijn gebouwd op principes van democratie, samenwerking en respect voor elkander.
In potentie de perfecte leefomgeving dus. Maar ook de hemel die Laurel heet kent zijn demonen.
Tijdens de vergaderingen regeren Caesar en Brutus samen met Kaïn en Abel. Een mes in de rug en dan nog een keer flink omdraaien. Natrappen mag. Regels zijn regels, maar sommige regels zijn minder regel dan dat ze uitzondering zijn. Andere regels zijn er blijkbaar alleen voor gemaakt om gebroken te worden. Het stemvee doet ondertussen vrolijk mee. Het is uiterst vermakelijk om te zien hoe de heersers het volk proberen te overtuigen van hun eigen ongelijk. De moties vliegen je links en rechts om de oren. Personen mogen niet persoonlijk worden aangevallen, afbranden is echter de praktijk. De achterkamertjes politiek wordt op alle fronten in gezet. Het stemvolk vindt alles best, zolang er maar meer geld voor voedsel op tafel komt. Het stemvolk weet wat ze wil: brood en spelen. Ik heb me tijdens dit uur kostelijk vermaakt.

Voor vanavond de film: Life of David Gale gehuurd...