Tuesday, January 25, 2005

Dinsdag 25 januari - Airness

Dinsdag 25 januari

Vanmorgen naar het Collegehouses office geweest om mijn overgang van 21st naar Laurel te bekrachtigen. De rest van de dag voornamelijk lezen en studeren. S’middags een uurtje eerder naar colleges om wat foto’s te schieten op en om het universiteitsterrein. Het stadion dat te zien is op verschillende foto’’s biedt plaats aan 100,000 mensen (honderdduizend). Een stadion waar voornamelijk universiteitsteams inspelen. De krantenbakken zie je overal verspreid staan door de stad. Aan kranten bezorgen doen ze hier niet. Je gooit (max) 1$ in de bak en je kan een krant pakken. (New York times tot nog toe het best maar helaas het moeilijkst te krijgen) De meest lokale kranten hebben aparte pagina’s voor dagelijks universiteitsnieuws. Er wordt op de campus druk geworven voor de verschillende fraternity’s. Overal hangen borden of spandoeken voor de Alpha Delta Gamma Sigma Applepie whatever clubjes. Wat eerder dan gepland op de faculteit. In de TV lounge nog een half uurtje American Football training gekeken, gefilmd met 6 camera’s, en drie presentatoren. Uiteraard is alles live. Team? Het universiteitsteam…
Om half 4 college Capital Punishment. Rob Owen is in vorm en hele series jaartallen en anekdotes over de doodstraf in Amerika volgen. Buitengewoon interessant en bij vlagen hilarisch.
S’avonds met een groep uit huis naar één van de voorrondes van het wereldkampioenschap Airguitar. Gedurende enkele uren worden we in het Alamodrafthouse vermaakt met filmpjes, fragmenten uit jaren 80 documentaires en uiteindelijk de voorrondes. De performances in het luchtgitaar spelen verschillen behoorlijk van elkaar. Kwalitatief van uitermate treurig tot werkelijk briljant. De uiteindelijke winnaar “The guitarist” mag naar alle waarschijnlijkheid door naar de landelijke kampioenschappen in L.A. Omdat er geen bussen meer rijden na 12-en lopen we na afloop naar huis.
Het is op dit moment bijna één uur. Tijd om te gaan slapen.