Saturday, January 15, 2005

Zaterdag15 januari - stomen of koken

Zaterdag 15 januari

Eindelijk een keer uitgeslapen. Om half 10 uit bed en contact leggen met het thuisfront, de webcam werkt.
Ik besluit rond een uur of 11 de kapper een bezoekje te brengen.
Enkele dagen geleden zijn we in contact gekomen een Vietnamese bloemiste in de Dobie Mall (http://dobiemall.citysearch.com/) deze bloemiste heeft een zus die enkele jaren in Nederland heeft gewoond. Toevallig is de zus van de bloemist kapster en werkt ze net als haar zus in de Dobie Mall. Veel (semi) -Amerikanen hebben op een één of andere manier binding met Holland. We zijn al heel wat mensen tegengekomen die familie of vrienden hebben of hadden in Nederland of zelf wel eens in Nederland zijn geweest of hebben gewoond. Waar een klein land groot in kan zijn…
De zus van de bloemiste blijkt een jonge en kleine maar vooral erg vriendelijk Vietnamese vrouw te zijn. Ze heeft 9 jaar in Nederland gewoond (Zwolle) maar vond het toch te koud. Via wat omzwervingen is ze terechtgekomen in Austin. Ze is een gezellige prater. De voertaal is voornamelijk engels (zodat ik er wat meer aan kan wennen) af en toe schakelen we over op Nederlands wat voor haar weer wennen is. De prijs van de knipbeurt is 12$. Aan Guadaloupe zitten overigens een aantal kapperzaken waar het voor de helft kan (6$ inclusief VAT). Toch met een goed gevoel en een kortgeschoren hoofd de deur uit.
S’middags met Rogier en Maart naar de Mall. K-swiss sneakers gekocht voor 42$.

In de Mall gaan we onder het genot van een aardbeien chill (met stukjes!) een half uurtje mensen kijken. Wie van mensen kijken houdt kan in de Highland Mall z’n lol niet op (http://www.highlandmall.com/). Zo zien we onder andere een latino trouwstoet voorbijkomen. Is de zwarte mevrouw Tokkie aanwezig en blijkt dat sommige Amerikanen het liefst in hun pyjama naar de Mall toegaan.
De tweede stop is de Spears (http://www.sears.com/ars.com). Het is op dit moment vrijwel overal uitverkoop en aangezien ik nog loopschoenen nodig heb (als in hardlopen) tik ik hier een paar reebokken voor 30$ tegen de grond.(http://www.reebok.com/)Morgen gaan we Hollands koken in Laurel. Bij de HEB (http://www.heb.com/) inkopen doen voor 20 man. Gelukkig is het gehakt niet duur. 5kg kost hier 1.39$... één dollar en negenendertig dollarcent dus… we gaan net iets over het budget van 40$ heen. Omdat we zoveel gekocht hebben besluiten we een taxi terug naar huis te nemen. Kosten 7,5$.
In Laurel-house draaien we alvast zo’n 50 gehaktballen voor morgen. De chinezen in Laurel zijn diep onder de indruk en vragen zich af of we de ballen stomen of koken…

Morgen hoor ik of ik naar Laurel mag verhuizen. Durf er eigenlijk niet op te hopen.

UPDATE: de spreekwoordelijke kogel is door één van de vele kerken van Austin geschoten.
Ik kan verhuizen naar Laurel! Feliciteren kan via basintexas@gmail.com of in de comments.