Saturday, January 29, 2005

Zaterdag 29 januari - A man with a mission!

Zaterdag 29 januari

Vanmorgen met Mel (Duits meisje uit laurel), Rogier en Maartje naar het Capitol geweest. Nee, niet het Capitol in Washington maar het Capitol in Austin. En dat Capitol in Austin is weer een kopie van het Capitol in Washington. Maar Texas zou Texas niet zijn als het zomaar een kopie zou zijn. Vanuit de gedachte dat alles in de VS groot is maar in Texas nog groter doen de Texanen er een schepje bovenop. Het Capitol is ongeveer 213,36 centimeters hoger dan het Capitool in Washington (al heeft niemand dit ooit daadwerkelijk bewezen) en is daarbij ook nog eens één van de grotere overheidsgebouwen ter wereld. Het Capitol is de zetel van de regering in Texas en het is wel meer dan 100 jaar oud! En het spookt er zo men zegt...
Overweldigd door de overdonderend historie die dit gebouw uitademt neem ik de ene foto na de andere. Het is een mooi gebouw al doet het geheel wat Euro Disney-achtig aan (Main Street).
De grote inspirator George Double U Bush is hier nog Gouverneur geweest! Zijn foto prijkt trots aan de wand (Link!). Behalve prachtige schilderijen en dito beelden treffen we ook een fluitspelende Native American aan in het gebouw. Niemand weet precies wat hij daar doet maar na het hem gevraagd te hebben overweeg ik zeker zijn nieuwe dvd te kopen waarvoor vandaag opnames zijn gemaakt.
Texanen zijn gevoelsmensen. Zo treffen we een man die overmand door zijn emoties zijn vriendin ten huwelijk vraagt in het Capitol. Hoe romantisch! Een historisch moment op een historische plaats. De hele familie kijkt toe vanaf een verdieping hoger wanneer het slachtoffer zich in zijn armen stort en ja (yes) zegt op zijn aanzoek. Maartje en Mel vinden de man hoogst onaantrekkelijk, maar ach… hij zal wel een goed karakter hebben.
Omdat we op tijd terug willen zijn voor de lunch spoeden we ons na de gratis rondleiding met veel boeiende informatie naar buiten. Daar treffen we een Amerikaan aan met een bord (zie ook de feauteaux in de vorige post):

There is nothing like a good fart
After all God made them


En op de achterkant

Keep Sugarland normal and leave us (U.S.?) alone

De eerste tekst is goed te plaatsen. Over de tweede ben ik niet helemaal zeker. Sugarland komt volgens mij uit het verhaal van Pinocchio. (dat kereltje uit Shrek 2 dat damesondergoed draagt maar daar keihard over blijft liegen). Aan zijn postuur te zien is de man regelmatig in Sugarland te vinden. In Amerika is veel gedoe over gezond eten en dergelijke. Misschien is deze man een slachtoffer van deze kruistocht tegen vet...

De rest van de dag heb ik me voornamelijk verdiept in The Da Vinci Code. Erg leuk boek dat vandaag nog uit moet. En that’s what i’m going to do right now. Reading!