Wednesday, January 26, 2005

Woensdag 26 januari - Links en rechts

Woensdag 26 januari

De wekker is wreed. Kwart over 7 een poging gedaan om op te staan. Ik weet het met een half uur te rekken. Helaas, het onvermijdelijke uit bed komen geschied.
Douchen. De douches hier zijn ontzettend lastig om in te stellen. Eerst de warme kraan naar links te draaien. Na 5 minuten is er heet water. Vervolgens de koude kraan naar rechts draaien. Niet te ver. Een millimeter is meer dan genoeg. Een halve millimeter verder betekent hier een ijsdouche een kwart milimeter te weinig levert flinke pijn op. Om het doucheplezier compleet te maken staat er nauwelijks druk op het water dat zich door de douchekop heenwringt.
De ene keer wordt je bijna weggevaagd de andere keer moet je smeken of de watermoleculen zich naar de uitgang van de douchekop willen begeven. Het proces is te versnellen door de hand over de douchekop te leggen en druk uit te oefenen op de verschillende douchekopgaten. Het gevolg hiervan is dat de druk op een enigszins acceptabel niveau komt te liggen. Tot zover het douchen.
S’morgens slechts één college. Aangekomen blijkt dat professor Dix niet aanwezig is. Dat de medestudenten niet aanwezig zijn en dat wij (Rogier en Maartje volgen de course ook) dientengevolge de enige zijn die zich voor de collegezaal verzameld hebben. Helaas kan niemand ons opheldering geven over het hoe en wat. De enige informatie is dat professor Dix vanmorgen het vliegtuig heeft gepakt en waarschijnlijk morgenochtend weer terug is. Fijn. Voor niets naar de faculteit gekomen en we worden heftig gediscrimineerd. Niemand heft de moeite genomen om ons in te lichten… De Damesch van de studentaffairs doen er alles aan om te verhullen dat ze een bloedhekel hebben aan Nederlandse studenten en bellen driftig in het rond op zoek naar de prof.
S’middags koken voor het huis. Behoorlijk klus. 16 pond kipfilet aan gort gesneden. Het uiteindelijke resultaat is goed te eten, zelfs de tofu was geslaagd...
S’avonds sporten in de Gregory Gym. Uiterst luxe sportcomplex met (extreem) veel mogelijkheden. En studenttechnisch: Gratis! Geen gedoe met sportkaarten e.d. De ID-card van de universiteit is voldoende om toegang te krijgen. Na een uurtje sporten naar huis.
Thuisgekomen nog even rondhangen in de commonareas. Time to go to bed...