Thursday, January 13, 2005

Donderdag 13 januari - LexisNexis™

Donderdag 13 januari

Vannacht rustig geweest. Prima geslapen dus. Om 10 uur begint de bibliotheek instructie in de Tarlton Law Library. Uiteraard heeft deze uit de krachten gegroeide bibliotheek meer dan een miljoen boeken in de collectie, en is daarmee een van de grootste Law libraries van de VS…
De bibliotheek biedt ook nog plaats aan de Hyder Collectie (of andersom) (http://tarlton.law.utexas.edu/hyder/hyder.htm). De Hyder collectie is een samenraapsel van dingen, en dat is misschien wel de beste omschrijving. De collectie is verspreid over de hele bibliotheek én de rechtenfaculteit. Een van de meest bizarre dingen is het dodenmasker rechts naast de ingang van de bibliotheek. Het is een afgietsel van het gezicht en de handen van de laatste beul óf geëxecuteerde persoon van Engeland.

“Tja als je geen cultuur hebt dan koop je die toch gewoon”
Rogier – Tarlton Law Library – 13 januari 2005

De biebinstructie is vooral erg saai. De instructiemevrouw doet overigens wel haar best maar weet niet echt te boeien. Na de lunch; shawarma (sic!) krijgen we les van Eric Knustrom in het LexisNexis™ systeem. (http://www.lexisnexis.com/)
Meet Eric. Eric is het prototype Amerikaanse vertegenwoordiger (Eric: The brazilian Government? We bought it!). In zijn Tommy Hillfigger™ pak en bijbehorende Tommy™ das en Prodent™ smile ziet hij er slick uit. Uiteraard kan de les niet beginnen als we niet eerst zijn voorzien van een boek over het LexisNexis™ systeem. Verder krijgen we een pen in een suède zakje en een rode marker, beide uiteraard voorzien van het LexisNexis™ logo. Eric houdt van grapjes maken en met zijn vingers knakken. Eric vraagt continue of we allemaal with him zijn en dat that the moral of the story is.
LexisNexis™ is een geavanceerd systeem om juridische documentatie op te zoeken. Wanneer je gevonden hebt wat je zoekt kun je dit vervolgens gratis uitprinten op een van de twee LexisNexis™ printers. Dit uitprinten kan in feite vanaf overal ter wereld via een van deze twee LexisNexis™ printers.
De printjes uiteraard op LexisNexis™ papier, worden door één van de vier LexisNexis™ student-assistenten gesorteerd en in bakken gedaan. Deze bakken zijn gerangschikt naar de letters van het alfabet. Zo kun je de printjes at anytime up picken .
Wanneer je via LexisNexis™ niet kunt vinden wat je zoekt staan er een aantal mogelijkheden voor je open. Zo kun je om assistentie vragen aan één van de vier LexisNexis™ studentassistenten en mag je Eric áltijd bellen. Verder is er nog de mogelijkheid te chatten met één van de immer-online-aanwezige LexisNexis™ vraagbaken.
Maar het meest briljante is wel de rode telefoon (Eric: The batphone, as I like to call it) deze hotline staat, alweer, 24 uur per dag met een rechtstreekse lijn in verbinding met een van de vele LexisNexis™ medewerkers.
Na deze uitleg krijgen we ook nog de LexisNexis™ superveilige afsluitbare drinkbeker die in de bibliotheek gebruikt mag worden. Morgen hebben we Westlaw™ training, een concurrerend zoeksysteem. Ben benieuwd wat me te wachten staat.

S’middags naar de HEB (supermarkt). Thuis wissel ik sports law in voor Evidence en dat vervolgens weer voor Mass Media Law. Keuzes maken is moeilijk, maar dit lijkt echt een leuk vak te zijn. Echter wel 3 credits en dat brengt het totaal op 12 (2 meer dan de planning.) Ook nog online kaartje gekocht voor de film/standup in het Alamo Drafthouse Downtown (www.alamodrafthouse.com). Überhip en gezellig met wat mensen van Laurel. Vanavond Daredevil kijken op de laptop.
That’s it for today.