Friday, January 28, 2005

Vrijdag 28 januari - I'm glad to be no patriot

Vrijdag 28 januari

“Patriotism is respect for all people”
pp.9

Vandaag twee boeken gekocht bij de Barnes & Noble.
Het eerste is een soort liefde is boekje. In feite gaat het boekje ook over de liefde, niet de liefde voor een persoon, maar de liefde voor een land.
Waar veel Nederlanders Nederland te weinig waarderen, waarderen Amerikanen hun land naar mijn smaak teveel.

Het boekje is getiteld: Patri-ot-isms, 365 Heart Warming Definitions to Keep America’s Renewed Sense of National Pride and Patriotism Alive!
Ik kon het niet laten liggen. Het geeft een aardig beeld hoe een deel van de Amerikanen over Amerika en haar inwoners denkt. Op de achterkant van het boekje staan vier korte zinnen vergezeld van een aantal foto’s:

It will make you smile.
It’ll make you remember
It’ll will make you fly the Stars en Stripes by your front door.
It may even make you wipe a tear from your eye.

Op de foto’s: een Amerikaanse vlag, een saluerende militair, het strijken van de Stars and Stripes en op de laatste foto een militair kerkhof.

“Patriotism is a folded flag in the hands in the hands of a widow”
pp.60

Het andere boek heet: Battle Pieces, Civil War Poems of Herman Melville. Ik werd vooral aangetrokken door de kaft van het boek. Een stoffen omslag met een zilveren opdruk: een soldaat met een geweer over zijn schouder en daarboven gekruist de Stars and Stripes en de Southern Flag in kleur.
De totale kosten van de twee boeken waren overigens 5.90$...

Gisteren op internet de vlag van Texas gekocht om mijn kamer te decoreren (16$ inclusief bezorgkosten). Verder s’middags gesport gestudeerd en s’avonds een biertje (Busch) gedronken met wat huisgenoten.