Sunday, February 13, 2005

Vrijdag 11 februari - Texas has oil too!

Vrijdag 11 februari
Vandaag voornamelijk gestudeerd. S’avonds een discussie gehad met de huisbankaardappel over Amerika, haar inwoners en Texas.
Texas is in vergelijking met de andere staten een beetje het buitenbeentje met de extreem grote bek. Texanen houden van hun staat en laten dat op alle mogelijke manieren blijken. Je kan hier geen 2 meter lopen zonder dat je ergens de ster van Texas of de vlag van Texas ziet. Texas is Bush country. En de Texanen zijn daar trots op. Trots op hun president, hun staat en hun land (98% van het Texaanse landschap is privĂ© eigendom…) Overal zie je mensen met Texas t-shirts, capuchontruien, pakken, jassen enz aan, op vrijwel alle gebouwen wappert de Texaanse vlag naast de Amerikaanse vlag.
Enkele Niet- Texanen rijden met stickers op hun auto met de volgende tekst:

Texas has oil too! Bomb Texas!

De bankaardappel vertelde dat hij op een gegeven moment (zo’n 10 jaar geleden)is verhuisd naar Austin en dat hij daarna nooit, NOOIT, meer buiten Austin is geweest… Dat was zijn antwoord op mijn vraag hoe de rest van Texas is. Zijn antwoord begon met I don’t know, because (…)
De rest van de avond drie films gekeken. Boondock Saints (heel erg goed) Smoke Signals ( heel, maar dan ook heel erg slecht) en Nightmare Before Christmas (erg goed). Rond half 2 naar bed. Morgen er vroeg uit.