Thursday, February 17, 2005

Woensdag 16 februari - keukentafel

Woensdag 16 februari

Ik heb vandaag voornamelijk gewerkt aan een Op-Ed piece (soort opiniestuk) over de financiering van probation (alternatieve straf maar dan anders en uitgebreider). Een erg interessante bezigheid en ik ben inmiddels al iets over de helft met schrijven, het uiteindelijke stuk moet overtuigend zijn en een lengte hebben van zo’n 600 woorden.
Schrijven in het engels is best een uitdaging. Het is niet altijd even makkelijk om de juiste woorden en de juiste schrijfwijze te vinden voor zaken die je normaal gesproken zo op papier zet. Gelukkig gaat het wel steeds beter. En dat is maar goed ook. Ik wil morgen verder gaan werken aan de opzet van twee grote papers (+/- 6000 √° 7000 woorden per stuk) voor capital punishment en criminal justice policies.
We hebben s’middags eindelijk weer een keer broodlunch. Helaas was de vreugde slechts voor korte duur. Om zes uur stond er wederom witte rijst op het menu.
Na het eten anderhalf uur wezen fitnessen in de Gregory Gym. Drie kwartier helling lopen en drie kwartier op de cyclotrainer. Met de conditie gaat het steeds beter. Hartslag is regelmatiger en stabieler en ik ben niet meer zo snel buiten adem. Amerika is goed voor de gezondheid! Er schuifelt hier voldoende levend waarschuwingsmateriaal rond (levende bergen) om me aan het sporten te houden.
S’avonds voornamelijk gestudeerd. Om elf uur nog wat keukentafel gesprekken gehad met enkele Amerikaanse huisgenoten. Onderwerpen: doodstraf, academische eerlijkheid, KKK, rouwadvertenties en de kwaliteit van de Amerikaanse kranten (niet pers√© in genoemde volgorde). Het is een leuke manier om op niveau engels te spreken. Het gaat dan ook gelukkig steeds beter... time to go to bed.